Punts d'interès turístic a Breda i voltants

Les Llobateres

Les LlobateresUn aiguamoll a la conca mitjana del riu Tordera. 
La zona humida de les Llobateres és el resultat de l'activitat d'explotació i restauració d'una gravera situada dins el terme municipal de Sant Celoni.

Aquest espai natural ha generat un paisatge de ribera excepcional i un interessant punt d'observació de flora i fauna d'ambients aquàtics a la plana al·luvial de la Tordera.

El paisatge i la fauna
La vegetació de la ribera de les Llobateres està construïda per formacions arbòries de salzes, gatells, freixes, oms i verns.

També hi ha comunitats helòfites com el bogar i el canyissar.

La presència d'una zona humida d'aquestes dimensions permet que molts ocells aquàtics, com l'ànec de collverd, el bernat pescaire, la fotja o la polla d'aigua, entre d'altres, trobin hàbitats favorables per alimentar-s'hi.

Entre ells podem trobar el blauet, espècie considerada vulnerable com a conseqüència de la destrucció d'espais lligats a masses d'aigua.

A l'espai de les Llobateres s'ha volgut potenciar la seva presència i la d'altres ocells de ribera com l'abellerol o l'oreneta de ribera amb la creació de talussos prop de l'aigua on poden nidificar-hi.

Una zona humida amb aquestes característiques és significativa per a nombrosos amfibis, rèptils i petits invertebrats aquàtics que hi troben refugi, i com a abeurador per alguns mamífers.

Les Llobateres       

 

 

 

 

 

                                    
Bernat pescaire aixecant el vol
Blauet, un dels ocells amb coloració més espectacular de la Tordera
Font informació: Web ajuntament Sant Celoni, http://www.santceloni.cat/9203
   
   

 DE TORNADA PODEM ESMORZAR O DINAR AL RESTAURANT CAN MARIANO DE BREDA:

Restaurant Can Mariano de Breda