Senderisme. Ermita de Sant Martí de Riells - Santa Fe - Ermita Riells

En companyia de l'avi Josep i del Joan vam fer la ruta Ermita Sant Martí de Riells - Santa Fe - Riells

 Ermita Riells-pet
 
Des de l'ermita de Sant Martí de Riells surt una pista que marxa en direcció SW (pel costat mateix de la paret del jardí de l'ermita) que va a Gualba. Aquest primer tram es fa seguint el GR83 per una pista molt ampla. Només començar es passa per davant de l'antic hostal de can Joanet i es continua durant uns 10 minuts fins al collet de Sant Jaume.
En aquest petit coll, es troba un camí que baixa per l'esquerra i davant mateix, surt un altre camí ample, tancat amb una cadena, seguint la mateixa direcció SW. Aquest camí fa un parell de revolts marcats i la pujada es comença a notar.
Molt aviat, ja es troben, per l'esquerra, els camps de la masia de Pla de Saba.
Pla de Saba (665 m). Gran masia situada als peus del Turó de Morou amb obertura cap a l'E per uns grans plans.
Pla de saba Ermita riells-Santa fe Restaurant-Can-Mariano 2014 36 petit
La pista ampla es converteix en un camí estret que passa pel costat dret de la casa. Pujant per aquest camí es troben els dipòsits de plàstic de la masia i es continua seguint les marques grogues que indiquen el camí.
Molt aviat es troba una cruïlla de camins: per l'esquerra baixa un corriol marcat amb fites de pedres i per la dreta puja aquest mateix corriol. Agafem el que gira a la dreta. L'inici del corriol ve marcat per unes estaques de fusta. A partir d'aquest punt la pujada és més dura, fent algunes llaçades entre el bosc, fins arribar al Pla dels Trèmuls (880 m).

Ermita riells-Santa-fe Restaurant-Can-Mariano 2013 35 petit
Des d'aquest pla, on la pujada dóna un lleuger descans, s'obre una vista fantàstica sobre el sud i l'est, amb el Castell de Montsoriu en primer pla. Ara es continua pujant en direcció NW, seguint el contrafort de la muntanya fins al Pla de Gratallops i posteriorment a Fontdecorts.

fontdecorts Ermita riells-Santa-fe Restaurant-Can-Mariano 2014 40 petit
 
Fontdecorts (990 m). Masia abandonada enmig del Massís de Morou, a peu de la pista que arriba fins al pantà de Santa Fe.
Es creua la masia de Fontdecorts i es retroba una pista ampla. El camí gira a l'esquerra, SW, seguint la pista ampla i fresada. En un primer revolt es gira a la dreta i es passa una porta metàl·lica. Ara el camí puja en direcció N i, en un nou revolt molt tancat, s'encara a SW resseguint el llom de la muntanya fins al Sinaí. Aquest punt és un grup de roques que es troba a l'equerra del camí.
Arribem al pantà
Panta Ermita riells-Santa-fe Restaurant-Can-Mariano 2014 46
Anem borejant la riera de Santa Fe, fins arribar a l'escola de natura
Ermita riells-Santa-fe Restaurant-Can-Mariano 2014 53 petit  escola-de-natura petit 
 
Continuem pel camí de Vimeners, que ens portarà a Corrals de PereArnau
 
corrals pere arnau
 
D'aquí a l'Ermita Sant Martí de Riells hi arribem en poca estona.
 
 
Podeu veure més imatges a http://goo.gl/ylWP9D
 

 DE TORNADA PODEM ESMORZAR O DINAR AL RESTAURANT CAN MARIANO DE BREDA

Restaurant Can Mariano de Breda